Paradiso van het Oosten: Zutphen krijgt een volwaardige popzaal

Sinds jaar en dag, al zolang hij betrokken is bij de Stadspartij, strijdt raadslid Hans Boersbroek voor erkenning van de popcultuur in Zutphen. Sinds de ontmanteling door de gemeente Zutphen van het popzaaltje Debarak aan de Houtwal in de jaren 90 van de vorige eeuw,, is er nooit meer een poppodium in Zutphen geweest. 

Doorn in het oog was de ‘leegstand’ van de klassieke zaal de Buitensoos, een verborgen parel, af en toe in gebruik voor klassieke concerten. Diverse gemeentebesturen, Hanzehof-besturen en -directeuren ten spijt, niemand had oog voor de pop potentie van deze zaal met een staande capaciteit van 1000 bezoekers. 

Mogelijk waren zij ook niet op de hoogte van het bestaan van popzaal Paradiso in Amsterdam. Een wereldberoemde live venue met een mythische status en bovendien, van binnen dezelfde uitstraling als onze Zutphense Buitensoos.

Onder de naam ‘Paradiso van het Oosten’, welke ondertussen overgenomen door de media en de nieuwe directeur van de Hanzehof,  heeft de Stadspartij hiervoor regelmatig aandacht gevraagd. Afgelopen jaar bij de totstandkoming van de nieuwe cultuurvisie- en cultuurnota van het college, kwam er eindelijk schot in de zaak. Hans Boersbroek: ‘Een door de Stadspartij ingediend amendement op de cultuurnota werd door de voltallige raad aangenomen. Hierin is opgenomen de aandacht voor Zutphense popcultuur en focus op de mogelijkheden voor een Paradiso van het Oosten.’

Binnenkort gaan dan eindelijk de werkzaamheden in de klassieke Buitensoos van start. Door technische aanpassingen zoals een luchtbehandelingsinstallatie, alsmede akoestische verbeteringen is de Buitensoos komend najaar klaar voor de toekomst. Klaar voor klassiek & elektrisch versterkte pop/rock/dance muziek. Aan een aantrekkelijke pop programmering wordt achter de schermen hard gewerkt!

2 reacties op “Paradiso van het Oosten: Zutphen krijgt een volwaardige popzaal”

  1. Pingback: Kandidaten stellen zich voor: Hans Boersbroek – Stadspartij Zutphen-Warnsveld: de bewoners op 1

  2. Pingback: GR2022: De bewoners staan op 1 ! – Stadspartij Zutphen-Warnsveld: de bewoners op 1

Reacties zijn uitgeschakeld.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com