Wie heeft er zin om te gaan stemmen

Tijd voor veranderingen in de Zutphense politiek

We mogen weer. Nog even en dan kunnen we weer kiezen. De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Maar wie zit daar nu op te wachten? Wie heeft er zin in om te gaan stemmen? De afgelopen jaren heeft de politiek het behoorlijk af laten weten.

Elkaar het leven zuur maken, elkaar de wacht aanzeggen, elkaar vliegen afvangen terwijl wij de politici gekozen hebben om het landsbelang voorop te zetten en ons land mooier en beter te maken. Het leek alsof het land niet groter was dan de Randstad, lees Den Haag.

Inwoners zijn niet in beeld

De bewoners zijn niet in beeld. Zeker de mensen in de regio’s niet. Daar wonen enkel maar lastige mensen waar je ook rekening mee moet houden, maar liefst zo weinig mogelijk. Kijk naar Groningen met zijn aardbevingen, Valkenburg met zijn overstromingen, Lelystad met zijn vliegveld, Twente met zijn afvalwaterinjecties. Kijk naar de willekeurige plaatsing van windmolenparken en datacenters, kijk naar de energietransitie. 

Gemeenteraadsverkiezingen

Gelukkig staan bij de gemeenteraadsverkiezingen de lokale problemen, ideeën en oplossingen centraal. Tenminste dat hoop je. Maar de landelijke partijen die ons met grote problemen hebben opgezadeld, doen ook mee aan deze verkiezingen. Zij zijn medeverantwoordelijk voor het landelijk beleid en bepalen ook hier het beleid.

Als we naar de collegesamenstelling van de afgelopen 25 jaar in de gemeente Zutphen kijken dan zien we dat:

  • de PvdA en GroenLinks al 25 jaar in het college zitten;
  • het CDA 16 jaar;
  • de VVD 13 jaar;
  • D66 zes jaar
  • SP 4 jaar en drie maanden
  • de Stadspartij 4 jaar en
  • Burgerbelang 3 jaar.

Het is in de gemeente Zutphen tijd voor echte veranderingen, voor een frisse, nieuwe kijk, waar de bewoners echt op 1 staan.

Henk Weststrate

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com