Nieuwe BroddelWercken van college Zutphen

De bewoners van Zutphen zijn de afgelopen vier jaar behoorlijk afgeknepen. Allerlei regelingen en voorzieningen zijn versoberd of afgeschaft, investeringen aan wegen en onderhoud aan openbare voorzieningen zijn uitgesteld, de onroerendzaakbelasting steeg fors. Maar je kunt je afvragen waarom. Het geld klotst namelijk tegen de plinten in het stadhuis.

Volgens wethouder Eva Boswinkel (GL) houdt Zutphen miljoenen over. Waarom dan al die bezuinigingen wethouder? Zijn we de afgelopen vier jaar voor de gek gehouden? Zijn wij zo dom? Nee, het is verkiezingstijd, dus strooien de coalitiepartijen met geld. Zo wordt er ineens ruim drie ton uitgetrokken voor het opzetten van een hbo-opleiding. Nu weet iedere bestuurder dat je voor drie ton geen hbo-opleiding kunt opzetten. Dat maakt deze greep uit de gemeentekassa, buiten de gemeenteraad om, des te opmerkelijker.

Voor de duidelijkheid: CelloWercken is een geweldige club die steun verdient. Maar daar gaat het niet om. Deze gift riekt naar cliƫntelisme. Of is het hobbyisme? Het is in ieder geval een van de BroddelWercken van de huidige coalitie van PvdA, GroenLinks, SP en VVD.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com