Fors koopkrachtverlies ouderen door pensioenbeleid landelijke partijen

Landelijke partijen hebben een zeer grote invloed op de gemeenten en dus ook op de gemeente-raadsverkiezingen van 16 maart. Met name op het leven van onze oudere inwoners. De meeste ouderen hebben AOW met een klein aanvullend pensioen. Velen moeten gebruikmaken van de gemeentelijke regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen. En een groot aantal moet een aanvulling vragen op hun onvolledige AOW uitkering (AIO). 

Gemeenten moeten zorgen voor passende woon-oplossingen, zorg, dagbesteding, WMO etc. Hoe minder AOW en aanvullend pensioen men krijgt hoe meer men een beroep op de gemeente moet doen.

Geen indexering pensioenen

De pensioenen van onze oudere inwoners zijn al zeker 14 jaar niet geïndexeerd. Dat heeft voor onze ouderen met een aanvullend pensioen een koopkrachtverlies van minstens 25%  veroorzaakt. Ook is er een versnelde verhoging van de AOW leeftijd ingevoerd en is de pensioenopbouw van de werkende verlaagd. Als klap op de vuurpijl  heeft men de rekenrente voor pensioen-fondsen extreem laag bepaald (Jeroen Dijsselbloem, PvdA).

Wie zijn verantwoordelijk?

Wie zijn verantwoordelijk voor het koopkrachtverlies van ouderen? De landelijke partijen: VVD, D66, CDA, CU, PvdA, GroenLinks, PvdD. Het gevolg van al deze besluiten van de landelijke partijen, die ook aan de raadsverkiezingen van 16 maart meedoen (VVD, D’6, CDA, CU, GroenLinks, PvdA en PvdD):

  • enorme buffers bij de pensioenfondsen (1700 miljard euro);
  • 25% koopkrachtverlies voor onze ouderen;
  • verslechtering van de pensioenopbouw voor onze werkenden;
  • het beste pensioenstelsel ter wereld wordt afgebroken.

Een moestuintje tegen koopkrachtverlies ?

Staatssecretaris van sociale zaken Jetta Klijnsma PvdA adviseerde in 2014 dat ouderen met een klein pensioentje maar een moestuintje moesten nemen om het koopkrachtverlies te compenseren. Als dank voor dit advies is ze benoemd tot commissaris van de koning in Drenthe. Het nieuwe, huidige kabinet van VVD, D’66, CDA en CU ontkoppelt het minimumloon en de AOW. Hierdoor stijgt de AOW dus niet mee met het minimumloon. En een groot deel van de Tweede Kamer (VVD, D’66, CDA, CU, GroenLinks, PvdA, PvdD, SGP en Volt) blokkeert  de indexering van de pensioenen.

Conclusie

Het is tijd dat in de gemeenteraad van Zutphen volksvertegenwoordigers komen waar de bewoners echt op 1 staan.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com