Waar blijft de eenmalige energietoeslag?

Veel bewoners in Zutphen en Warnsveld met een minimuminkomen vragen zich af waar de eenmalige energietoeslag blijft.  

Het was de bedoeling de 200 euro in het eerste kwartaal van dit jaar uit te keren om huishoudens te helpen bij het betalen van de energierekening. Maar volgens de laatste berichten uit Den Haag kan de uitkering nog maanden op zich laten wachten.

Terwijl sommige gemeenten wachten totdat alle formele regelingen door het Rijk volledig zijn uitgewerkt, zijn er steeds meer gemeenten die beginnen met uitkeren, zoals Tilburg, Haarlem en Schouwen-Duiveland, Enschede, Valkenburg en Breda. Ze zien dat mensen met een minimuminkomen juist nu die uitkering nodig hebben. 

Niets staat gemeenten in de weg om de uitkering nu al te verstrekken. We roepen het college van Zutphen daarom op de bewoners met een minimuminkomen niet te laten wachten. Of komt het college van VVD, PvdA, GroenLinks en SP ook hier weer als een van de laatste in beweging? 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com