Barbertje Laura moet hangen

En ineens piepte VVD-wethouder Laura Werger er tussenuit. Een week voordat het oude college plaats moest maken voor het nieuwe, nam ze ontslag. Een kleine week ook voor de laatste raadsvergadering met het oude college. Op de agenda van die vergadering stonden twee kwesties waarin zij een hoofdrol vertolkt: een rapport over beschuldigingen van intimiderend gedrag en een interpellatiedebat over het Kerkpad.

Het werd een gedenkwaardige, maar vooral treurige bijeenkomst: wethouder Werger werd door alle partijen in de raad compleet afgemaakt, minus de VVD natuurlijk – haar partij.
Het leek een navrant voorbeeld van ‘Barbertje moet hangen’. Er moest een zondebok komen voor het falen van het aftredende college. Zelfs Burgerbelang, dat toch een warme relatie onderhield met wethouder Werger, deed er aan mee.
Mede door het aftreden van Laura Werger bleef het een schaamteloos jij-bakken van de verschillende fractievoorzitters en ging het in de raadsvergadering nooit over de inhoud.

Een paar dagen later presenteerden GroenLinks, PvdA, D66 en Burgerbelang hun coalitieakkoord. Een ‘nieuw’ akkoord met veel ‘oude’ woorden over participatie, koffie drinken met bewoners, respectvol met elkaar omgaan, kortom een akkoord met een zeer wrange bijsmaak.

Lees ook: Onderzoek naar misstanden op het stadhuis.

1 reactie op “Barbertje Laura moet hangen”

  1. Pingback: Onderzoek naar misstanden op stadhuis – Stadspartij Zutphen-Warnsveld: de bewoners op 1

Reacties zijn uitgeschakeld.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com