Zutphen betaalt aanleg Kerkpad-pad: is dat betrouwbaar bestuur ?

Burgemeester en wethouders hebben altijd gezegd dat ‘de boze boer ‘ opdraait voor de kosten van het wandelpad langs het Kerkpad. Jasper Bloem (PvdA) zei dat ook toen hij nog raadslid was. Wethouder Jasper Bloem liet de raad onlangs weten dat de gemeente, dat zijn de bewoners dus, de aanleg betaalt: ruim 30.000 euro, materiële kosten. Hoe betrouwbaar is B & W van Zutphen? Lees verder

Zutphens Peil
Burgemeester en wethouders hebben altijd gezegd dat 'de boze boer' de kosten van het nieuwe wandelpad betaalt. Het pad ligt er inmiddels al een jaar en nu blijkt dat de gemeente het pad betaalt. Is dat wel in overeenstemming met de principes van betrouwbaar bestuur van het college van GroenLinks, Burgerbelang, PvdA en D66?
Zutphens Peil zocht het uit en legt de principes van het college naast dit besluit. Conclusie: het college handelt volledig in strijd met de eigen principes.
Hieronder kun je zelf je mening geven.
KUNNEN WE HET UITLEGGEN AAN IEDERE BEWONER VAN DE GEMEENTE ?
VERSTERKT HET DE POSITIE VAN ZUTPHEN ?
DRAAGT HET BIJ AAN SOCIALE SAMENHANG EN INCLUSIVITEIT ?
VERGROOT HET DE KANSENGELIJKHEID VAN BEWONERS ?
VERKLEIN HET ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK ?
IS HET AMBITIEUS MAAR REALISTISCH ?
JOUW BEOORDELING6 Stemmen
Positief
De rechter heeft de boze boer veroordeeld tot gevangenisstraf en werkstraf voor het bedreigen en mishandelen van wandelaars.
Negatief
De bewoners van de gemeente draaien op voor de kosten van het nieuwe wandelpad. Een pad waar niemand om gevraagd heeft.
De slachtoffers van de boze boer worden nog een keer gepakt: nadat ze eerst niet serieus zijn genomen door de burgemeester, laat ook de politiek ze in de steek.
Bewoners in de gemeente worden niet serieus genomen. Het Kerkpad is hiervan een van de voorbeelden.
Ook op het nieuwe wandelpad worden mensen uitgescholden en bedreigd.
0
Delen
Wat vind jij ?

Lokale pioniers

De Stadspartij zet zich al ruim 30 jaar in voor de bewoners van Zutphen, Warnsveld en De Hoven. We zijn een vereniging en de langst bestaande lokale partij in de gemeente. Sinds de oprichting zijn we in de gemeenteraad van Zutphen vertegenwoordigd.
Heb je vragen of wil je meer weten over de Stadspartij, neem dan contact met ons op.