Wethouder Boswinkel heeft een bijbaan: is dat goed voor Zutphen ?

Wethouder Eva Boswinkel (GroenLinks) is benoemd tot lid van het Dagelijks Bestuur van M50, een netwerk van middelgrote gemeenten in Nederland. Boswinkel denkt dat ze via M50 de landelijke politieke agenda kan beïnvloeden en aandacht kan krijgen voor de thema’s en opgaven waar Zutphen mee te maken heeft.

Zutphens Peil
Zutphens Peil zocht het uit en legt de bijbaan van Eva Boswinkel (GroenLinks) naast de principes van B&W, die zijn vastgelegd in het college-akkoord.
Conclusie van Zutphens Peil: wethouder ga eerst eens in je eigen gemeente aan het werk.
Hoe werkt Zutphens Peil: als de stelling of vraag helemaal voldoet aan de principes van het college, krijgt het 5 sterren. Hoe minder sterren, des te meer het besluit afwijkt van de principes van burgemeester en wethouders.
Hieronder kun je zelf je mening geven.
KUNNEN WE HET UITLEGGEN AAN IEDERE BEWONER VAN DE GEMEENTE ?
VERSTERKT HET DE POSITIE VAN ZUTPHEN ?
DRAAGT HET BIJ AAN SOCIALE SAMENHANG EN INCLUSIVITEIT ?
VERGROOT HET DE KANSENGELIJKHEID VAN BEWONERS ?
VERKLEIN HET ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK ?
IS HET AMBITIEUS MAAR REALISTISCH ?
JOUW BEOORDELING4 Stemmen
Positief
De wethouder heeft er zin in.
Negatief
GroenLinks Zutphen is een franchiseafdeling van de landelijke GroenLinks, dus hoe moeilijk kan het zijn om de thema’s en opgaven van Zutphen in Den Haag onder de aandacht te brengen?
In Zutphen spelen er veel ‘thema’s en opgaven’,  zoals de wethouder dat noemt. En een aantal liggen er op haar bordje. En sommigen liggen er al een jaar. Wat weerhoudt de wethouder er iets aan te doen?
Een bijbaantje bij M50 gaat ten kosten van haar aanwezigheid in Zutphen.
0.6
Delen
Wat vind jij ?

Lokale pioniers

De Stadspartij zet zich al ruim 30 jaar in voor de bewoners van Zutphen, Warnsveld en De Hoven. We zijn een vereniging en de langst bestaande lokale partij in de gemeente. Sinds de oprichting zijn we in de gemeenteraad van Zutphen vertegenwoordigd.
Heb je vragen of wil je meer weten over de Stadspartij, neem dan contact met ons op.