Fietsveiligheid urgent probleem, vindt ook B&W, maar doet er niets aan …

Er zijn de afgelopen maanden in de gemeente Zutphen een aantal ongevallen geweest, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, waarbij fietsers ernstig gewond zijn geraakt. De Stadspartij Zutphen-Warnsveld wil daarom dat het nieuwe college haast maakt met het verbeteren van de fietsveiligheid, zorgt voor veilige fietsverbindingen en onveilige verkeerssituaties zo snel mogelijk oplost.

Zutphen is niet veilig voor fietsers, dat vindt ook het college, maar er is geen plan van aanpak. De Stadspartij vindt dat het de hoogste tijd is om de fietsveiligheid te verbeteren. Fractievoorzitter Gerard Pelgrim: ‘Wij vinden het college veel te vaag. Fietsveiligheid is een urgent probleem en het college zegt dat schoon en veilig verkeer prioriteit heeft. Dus pak dat nu aan en geef fietsers ruim baan.’

De Stadspartij heeft hierover een motie ingediend, maar de coalitiepartijen GroenLinks, PvdA, Burgerbelang en D66 – de meerderheid in de gemeenteraad – hebben tegen de motie gestemd. Zij vinden vinden zo’n plan van aanpak niet nodig.

Zutphen blijft dus voorlopig een onveilige stad voor fietsers – met dank aan de coalitiepartijen.

Delen

Lokale pioniers

De Stadspartij zet zich al ruim 30 jaar in voor de bewoners van Zutphen, Warnsveld en De Hoven. We zijn een vereniging en de langst bestaande lokale partij in de gemeente. Sinds de oprichting zijn we in de gemeenteraad van Zutphen vertegenwoordigd.
Heb je vragen of wil je meer weten over de Stadspartij, neem dan contact met ons op.